lauantai 25. syyskuuta 2010

Avaus


Noniin jospa viimenkin saataisiin homma aluille...

Ajatus lähteä uudelleen ulkomaille heräsi melkein saman tien kun palasin Erasmus- vaihdosta Unkarista. Vaihdokohdetta päättäessä päädyin (sitten kaikista maailman maista) hakeutumaan juuri Venäjälle. Alun alkaen minulla ei ollut minkäänlaista ajatusta lähteä Venäjälle, mutta asiaa mietittyäni päätin ottaa selvää pitävätkö ennakkoluulot ja odotukseni maata ja sen ihmisiä kohtaan paikkaansa. Ennakkoonhan minulla ei Venäjästä ollut juuri muuta tietoa kuin villit tarinat vodkaturistien matkoilta. Vaihtokohteeksi valitsin Idän Ihmemaan kapitaalin, Moskovan, jossa ei kuulemani mukaan pitäisi olla ainakaan turhan paljon suomalaisia vaihto-opiskelijoita.

LUT:n henkilökunnan kautta saatiin yhteys Moskovalaiseen Moscow Power Engineerin Instituteen (University), joka tarjoutui antamaan vähintään kielen opetusta seuraavan vuoden ajan. Paljon mitään muuta tietoa koulustahan ei sitten juuri annettukaan (vaikka välillä pyydettiinkin). Koulussa kun ei aiemmin ole suomalaisia opiskelijoita, ainakaan meidän koulusta ollut.

Blogiin olisi tarkoitus kasailla juttuja vuoden varrelta. Meikäläiset tuntien mitään verbaalista ilotulitusta tuskin kannattaa odottaa, mutta yrittäkää kärsiä... Koska netin saaminen asuntoon kesti (kuinkas muuntenkaan kuin) useamman viikon, tulee ensimmäiset jutut vähän jälkikäteen.

Katsotaan miten totaalista balalaikkailua vuodessa ehtii kokemaan.

1 kommentti: